OTVORENA IZLOŽBA CRTEŽA PERA NIKČEVIĆA, „ŽENA I KNJIGA“

POSJETIOCI ODUŠEVLJENI POSTAVKOM

Danas je u u okviru manifestacije „DUGA NAD MOSTOM“, kojom se obilježava jubilej 27 godina postojanja GALERIJE MOST u Podgorici, otvorena izložba crteža akademskog slikara Pera Nikčevića, „ŽENA I KNIGA“.
Postavka se sastoji od tridesetak radova u formatu 100×70 i preko 300 minijatura, posvećenih ženi i knjizi i tom svakidašnjem spoju između njih.

Među prvim posjetiocima našli su se ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori, Veseljko Grubišić koji je tom prilikom izrazio impresije postavkom;
„Jako je ugodno naći se među prijateljima, naročito ovakvim povodom koji nas spaja i nudi dobar osjećaj. Ujedno sam oduševljen izložbom, jer se inače divim umjetnicima koji sa malo linija ili riječi mnogo toga kažu, kakav je slučaj sa ovom postavkom. I ujedno čestitam domaćinima na odvažnosti da u ovom vremenu smognu snage i ponude javnosti ovakav događaj“.

Ni ovog puta nije moglo proći bez ,,POTONJE URE NJEGOŠEVE“ iz usta maestralnog Slobodana Marunovića, koji je dodatno u spontanoj atmosferi, ukrasio ovu malu svečanost ograničenog karaktera zbog mjera prouzrokovanih pandemijom.

Društvo su nam pravili i čuveni crnogorski svestrani umjetnik, inače dobitnik „Zlatne kacige 2020“, za najbolju karikaturu, Darko Drljević i pjesnikinja Žaklina Bagaš.

Domaćini izložbe vlasnik galerije Branko Kovačević i glavni i odgovorni urednik manifestacije Gordan K Čampar, izrazili su zadovoljstvo zbog njihove posjete izložbi, i najavili izložbu hrvatskih umjetnika koji žive i stvaraju u Crnoj Gori, uz najavljenu svesdrnu pomoć ambasade Republike Hrvatske u Crnoj Gori.

odgovor.me

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.