PREDSTAVLJANJE CRNOGORSKIH PJESNIKA U JU NARODNA BIBLIOTEKA I ČITAONICA – NJEGOŠ -CETINJE

PREDSTAVLJANJE CRNOGORSKIH PJESNIKA U JU NARODNA BIBLIOTEKA I

ČITAONICA – NJEGOŠ -CETINJE

Dana 29. juna u JU Narodna biblioteka i čitaonica ,,Njegoš” održano poetsko veče i predstavljanje poezije istaknutih crnogorskih pjesnika i to: ,,Tango ulice”, autora Željka Sekulovića ,,Na lijevom ramenu”, autorke Dragane Mrkić ,,Izvinite, mislim da umirem”, autorke Lene Ruth Stefanović.

U atmosveri koja je odisala poetskim duhom autori su svojom poeziju prezentovali publici na Cetinju. Ljepotu ove večeri upotpunio je i razgovor sa pjesnicima o poeziji. Cetinjska publika je pjesnicima postavila niz pitanja o ulozi i značaju poezije u savremenom društvu. Iskustva pjesnika u stvaranju same poezije od rodoljubive, ljubavne do psihološko-socijalnih tema bila su predmet razgovora.

Nakon autorske večeri publici su podijeljene zbirke poezije sa posvetom autora čime je ova noć dobila posebnu lijepu dimenziju.

Razgovor sa pjesnicima vodio je moderator Božidar Proročić. JU Narodna biblioteka i čitaonica ,,Njegoš” nastavlja tradiciju prezentovanja crnogorske kulturne scene u afirmaciji poetske i prozne misli koja krasi ovaj hram kulture.

odgovor.me

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.