“OBIČAN MALECKI SAN MILUTINA” OBRADOVIĆA

NAJAVA IZLOŽBE ZA MEDIJE

Akademski slikar Milutin Obradović u utorak 29.03.2022. godine predstaviće svoje slike u galeriji Centra za kulturu u Bijelom Polju.
Izložba slika nosi naziv „OBIČAN MALECKI SAN“.
Izložbu će proglasiti otvorenom djeca vrtića „Dušo Basekić“, područna jedinica „Crvenkapa“, koji su spremili poseban performans kreiran isključivo za ovu priliku.
Ispred ustanove centra za kulturu prisutne će pozdraviti direktor gospodin Milko Kovačević.

Obradovic Milutin
Obradovic Milutin

Milutin Obradović rođen je 1979. godine u Bijelom Polju. Diplomirao je na FLU na Cetinju 2002. godine.

Obradović je jedan od najzapaeženijih slikara Crne Gore. Izlagao je u prestižnim galerijama u zemlji i regionu, a ono što ovu izložbu čini posebnom je činjenica da je ovo prva Obradovićeva izložba nakon dvije godine i šest mjeseci , koliko nije izlagao, što je uzrokovano pandemijom korona virusa.
Recenziju za katalog pisala je magistar umjetnosti gospođa Aleksandra Popović koja između ostalog za Milutinovo slikarstvo kaže

Za Milutina Obradovića slikarstvo nije zanimanje , već opsesija, poezija i najintimnija ispovest.On ne slika da bi stvarao, već da bi kao čovek opstao“.
Izložba „OBIČAN MALECKI SAN“ sastoji se od 21 eksponata urađenog u tehnici uljanih boja na platnu kao i 25 crteža urađenih u kombinovanoj tehnici.
Stoga predstoji da će ovo biti značajan likovni praznik za oči koji će Obradović „pokloniti“ pridošlom proljeću svog rodnog grada.
Izložba će biti otvorena do 16.04.2022 godine, a već 10 juna u organizaciji prestižne galerije Doma Vojske istu izložbu moći će da vidi i likovna publika u Beogradu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.