Nova knjiga u izdanju časopisa Komun@

Nova knjiga u izdanju časopisa Komun©
“Priče moje majke” Dragice Dace Marković

U izdanju časopisa Komun@ upravo je izašla iz štampe knjiga pod naslovom „Priče moje majke“ čija je autorka Dragica Daca Marković, književnica i slikarka koja je rođena u Ivangradu ( Berane ) a koja je ,završila Pedagošku akademiju u Nikšiću i Filozofski fakultet U Beogradu -odsjek istorija umjetnosti . Živi i radi na relaciji Berane- Beograd .
Ovo je inače trinaesta po redu knjiga koju je izdao časopis Komun@ “koja unosi čari života kroz vrata uspomena, kroz koje prolazi naša misao od detinjstva i mladosti do kraja života, kada sjećanje postane mjesto kojem se rado vraćamo, srećni za opet preživljeno u sjećanjima”., zapisao je u predgovoru Slavko Marković, profesor i pjesnik.
U knjizi “Priče moje majke” Daca Mar, koja je u književnom i slikarskom svijetu prepoznata po tom pseudonimu, ona piše svoju priču neiskazanu do kraja kao svjedok svih događaja koje su zabilježene u pričama koje oživljavaju uspomene na Dacin čarobni svijet djetinjstva i nemir mladosti…
“Strepnja za sudbinu junaka priča prenosi se i na piščev doživljaj svega, pa i na čitaoca, koji za trenutak pobjegne u svoju priču, djedinjstvo ili mladost. Sve je to neka vrsta *spasa*od prolaznosti života i svega što život donosi i odnosi”., stoji između ostalog u predgovoru ove zanimljive knjige.
Autorka knjige je inače slikarka koja piše prozu i poeziju, sa 15 objavljenih knjiga, od čega 8 zbirki poezije i šest romana i sa po jednom knjigom o pričama i lirskim zapisima koja je kao slikarka do sada imala 45 veoma zapaženih samostalnih , a učesnica je i na više od 500 grupnh izložbi u Podgorici, Beogradu, Londonu, Moskvi, Diseldorfu, Šidu, Rijeci, Perastu …pri čemu je dobitnik više značajnih nagrada među kojima je i za životno djelo od strane Udruženja umjetnika Srbije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.