MONOGRAFIJA – SEDAMDESET ČETIRI GODINE ŠKOLE ,,IVAN USKOKOVIČ”

SEDAMDESET ČETIRI GODINE ŠKOLE ,,IVAN USKOKOVIĆ” je naziv monografije koju je JU Srednja stručna škola ,,Ivan Uskoković” iz Podgorice izdala u čast tolikog broja godina postojanja.

Uređivački tim je predvodio dipl. mašinski inženjer Žarko Borovinić, inače dugogodišnji direktor ustanove, koji je na tu ideju došao vođen mišlju da od zaborava sačuva veliki broj podataka vezanih za djelovanje škole u periodu dužem od sedam decenija.

Moto popularne ,,mašinske” je ,,dođi, nauči da možeš samostalno raditi”.

ŽARKO BOROVINIĆ
ŽARKO BOROVINIĆ

Monografija je rađena iz nekoliko sadržajnih segmenata od kojih je na samom početku izvod iz biografije narodnog heroja Ivana Uskokovića, čije ime i nosi škola.

Dalje se govori o počecima, te davne 1946. godine, prvih cigli i prvih učenika, zatim prisjećanja na veliku plejadu izvanrendnih pedagoga koji su prodefilovali kroz učionice praveći dobre ljude i priznate stručnjake, prepoznate u regionu, predvođene prvim direktorom Dušanom Vakovim Stamatovićem.
Ima tu i prisjećanja na dostignuća na raznim sajmovima i nagradama osvojenim na velikom broju takmičenja.

MONOGRAFIJA
MONOGRAFIJA

Monografija jednom riječju predstavlja svojevrsno svjedočenje o egzistenciji ustanove za ovoliki broj godina kako u naslovu i glasi.

Štampanje publikacije je uradila štamparija ,,Obodsko slovo” iz Podgorice.

odgovor.me

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.