RUKOMET – OVAKO SE NOSI DRES

Ako je iko posumnjao na tren u naše ,,lavice”, onda se gledajući današnju utakmicu protiv reprezentativki Španiije ugrizao za jezik.

Od ogromnog minusa koji je u jednom trenutku iznosio 8 golova razlike u korist Španjolki, do remija koji je važan kao i pobjeda, ne rezultatski, već u saznanju da se brusi jedna generacija, na čelu sa maestralnom kapitenkom Radičević, koja će se ubuduće pitati na ženskoj rukometnoj sceni.

Ama baš se ništa ne može zamjeriti djevojkama, lopta ponekad nije htjela u gol, padala je koncetracija u nekim odsudnim trenucima, bilo grešaka ali na to da svaki dres nije natopljen znojem, čak i kod onih što nijesu ulazili u igru, ne može se dati ni gram zamjerki.

Sa ponosom je bilo gledati, taj sjaj u očima poslije svakog postignutog gola, nesebično radovanje poslije osvojenih bodova, taj poklič svojoj domovini i sve tako redom.

Kada odnos prema državnom dresu potre interesovanje za ishodom onda je više nego jasno koliko je četa prelijepih djevojaka uspjela u misiji, kako se treba ponašati vojnik svoje države.

Ugledajmo se na njih i samo malim dijelom volimo ova brda kao one.

Da ne zaboravimo rezultat je na kraju glasio 26:26.

odgovor.me

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.