KONKURS -Peti festival ljubavne poezije Pjesnik – Svetionik 2022

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ raspisuje

KONKURS

Za zajedničku zbirku ljubavne poezije „PJESNIK – SVETIONIK“ Broj 5, a za potrebe „Petog festivala ljubavne poezije Pjesnik – Svetionik“.

1. Zainteresovani autori mogu poslati po jednu ljubavnu pjesmu dužine do 26 reda.

2. Radove (pjesme)iskljućivo slati kao Word dokument. Font: Times New Roman, veličina 12.

3. Pjesme mogu biti i ranije objavljivane, kao i neobjavljivane, po izboru autora. Autori samim slanjem pjesme na konkurs potvrđuju da je to njihov rad i organizator ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju plagijata. U istom dokumentu napisati kratku biografiju i tačnu adresu stanovanja.

4. Radove slati na ćiriličnom i latiničnom pismu, i na svim jezicima regiona i svijeta.

5. Autori koji šalju radove na maternjem jeziku(makedonski, slovenački, engleski, francuski, bugarski, ruski i sl.) moraju biti kvalitetno prevedeni na srpski jezik.

6. Pretplata i slanje knjige, kotizacija i sl. se naplaćuje u visini od 10,00 € (ukoliko u međuvremenu obezbijedimo sponzora neće se naplaćivati pretplata tj. Kotizacija – a o čemu će učesnici biti blagovremeno obaviješteni).

7. Dostava knjiga će se vršiti po završenom Festivalu tj. po održanoj promociji i to na teritoriji Crne Gore poštom a za druge zemlje Regiona i inostranstva po gradovima(preko naših ovlašćenih članova – i poštom).

8. Rok za slanje radova je od 15.juna do 30. jula 2021. god. Radovi poslani prije i posle ovog roka neće biti uzeti u razmatranje.

9. Radove slati na e- mail: nekazano@yahoo.com

10. Radovi koji pristignu a koji nijesu po uslovima konkursa neće se uzeti u razmatranje.

11. Najbolja pjesma po izboru žirija (koji će se naknadno odrediti) nagradit će se sa štampanjem knjige poezije u izdanju “Nekazano”. Ostali autori koji prisutvuju festivalu dobiti će i zahvalnice ili diplome za učešće na Festivalu, a ostali autori dobit će elektronske zahvalnice ili diplome.

Promocija i Festival ljubavne poezije „PJESNIK – SVETIONIK“ održat će se u Baru, u vremenu od 02 do 04. septembraa 2022. godine.

Dobro došli!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.