ODLAZAK JOŠ JEDNE LEGENDE – Preminuo Ivan Bekjarev

Preminuo glumac Ivan Bekjarev

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini, prenosi RTS.

Ivan Bekjarev je krajem oktobra bio pozitivan na korona virus. Tada je saopšteno da je obustavljeno snimanje filma „Bilo Jednom u Srbiji“.

Bekajrev je jedan od najznačajnijih jugoslovenskih, odnosno srpskih glumaca, koji se ogledao sa podjednakim uspehom u svim žanrovima.

Rođen je u Obrenovcu 6. aprila 1946. godine. Završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.

Prvu ulogu na filmu odigrao je 1967. godine, u filmu „Bokseri idu u raj“, gde je glavnu ulogu tumačio Mija Aleksić. Najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – Stevana Kurčubića u „Boljem životu“ i Boška Despotovića u „Srećnim ljudima“.

Ostaće upamćen i kao Cane Kurbla u „Otpisanima“ i njegovoj poznatoj uzrečici, kao i po ulogama u serijama „Kraj dinastije Obrenović“, „Gorki plodovi“, „Više od igre“.

Za ulogu zloglasnog upravnika nacističkog logora Svetozara Vujkovića u seriji „Banjica“ 1984. godine proglašen je za TV ličnost godine.

Odigrao je više od 150 uloga u pozorištu, od čega oko 60 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je 33 godine bio član i dugogodišnji prvak. Kao gost igrao je glavne uloge i u ostalim beogradskim pozorištima, kao i u više pozorišta u Srbiji. Za doprinos izabran je za člana Akademije za filmsku umetnost i nauku (AFUN).

izvor:Danas.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.