NOVO!!!! u izdanju Kulturnog udruženja – Musa Ćazim Ćatić – Odžak

NOVO u izdanju Kulturnog udruženja-Musa Ćazim Ćatić-, Odžak

– Sabrana djela Muse Ćazima Ćatića I i II – i – Roman o Musi –     romansirana biografija M. Ć. Ćatića, autora prof. Nurije Delića.

Prvi put se u nas pojavljuje kritičko izdanje Sabranih djela Muse Ćazima Ćatića na jednom mjestu! Ovo izdanje jednog od ključnih pisaca i mislilaca u Bosni je pomno priređivano da bismo imali bolji uvid u njegov bogati i plodonosni život. Stojeći na raskrsnici vremena, kao i mi danas, ukazao nam je na mogućnosti u ljudskom životu – jedini spas je – ostaviti dostojan trag o sebi svojom umjetničkom riječju – vlastitom pjesmom, prijevodom iz turske, arapske ili perzijske književnosti ili esejem o tim književnostima, skrajnja odanost umjetnosti u ovom obimu, nepoznata i u našoj i u svjetskoj književnosti, čak i na štetu vlastitog života i egzistencije.

Pored toga u ovom kompletu imamo i prvu romansiranu biografiju u bosanskoj književnosti o ovom našem velikanu, koja će, tvrdo smo uvjereni, izazvati brojne polemike i među onima koji cijene i uvažavaju ovoga pjesnika, i među onima koji su do sada nehajno prolazili pored ove pojave u našoj kulturi na razmeđu vjekova (I svjetski rat) koji je mnogim kasnijim pjesnicima postao uzor i međaš – koju je napisao Nurija Delić na više od 500 stranica.
Ovaj će roman ne samo uzburkati duhove u Bosni i susjednim zemljama, nego i steći veliki broj čitalaca koji će se odrediti konačno prema ovome djelu i samome pjesniku tako što će ga prigrliti i zavoljeti, jer je pisan moderno i s ljubavlju prema Musi Ćazimu Ćatiću – njegovome stvarnome životu i velikom djelu.
Pretplatite se na komplet od tri knjige, Sabrana djela Muse Ćazima Ćatića I i II, Roman o Musi autora Nurije Delića. U pretplati je 75 KM ili 50 eura. Kada Sabrana djela izađu cijena će biti znatno viša: 100 KM, odnosno 75 eura.
Izdavač: KU Musa Ćazim Ćatić, Odžak
Pripremili: Nevzeta Ismailović & Husein Huska Ismailović.
Komplet od tri knjige pomno i znalački pripremljen – svaka od knjiga ima preko 500 stranica, što je po svim parametrima jedinstven izdavački poduhvat u Bosni i cijeloj regiji. Pretplatite se da biste dobili svoj komplet uskoro i po mnogo povoljnijoj cijeni.

izvor: RTV TK

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.