NA TRONU SVIJETA – RADA KRIVOKAPIĆ-RADONJIĆ

31. jula 2023. u Londonu, Velika Britanija, objavljena je vijest da je Rada dobitnica prestižne nagrade za najboljeg svjetskog modnog dizajnera za 2022/23. u konkurenciji svih država svijeta od strane neprofitne organizacije Corporate LiveWire.

Za mene ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove koji su veoma zahtjevni. Najavljujem novi i moj poslednji brend u toku realizacije ovih projekata koji je zahtjevniji od projekata na kojima trenutno radim. Ovaj osjećaj je zaista neopisiv, ali nažalost zbog smrti majke koja se desila nekoliko dana prije objave pobjednika za najboljeg svjetskog modnog dizajnera godine, nemoguće je uživati u ovom velikom uspjehu, izjavila je Krivokapić-Radonjić za odgovor.me

Rada Krivokapić Radonjić je stilista i modni dizajner, najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm. Redizajnirana kravata i leptir mašna stekle su međunarodno priznanje, kao i njena narodna nošnja Zentivns. Radini dizajni su napravljeni korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosledno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Nakon što je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorka i stilistkinja je završila stručnu praksu kod Đorđa Armanija i nastavila da radi na televiziji kao savjetnik za stil.

Njene modne revije su čest ukras velikog broja televizijskih programa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.