BRANKA – UZDARJA NA DAR – RIJEČ PRIREĐIVAČA (I)

PRIREDILI:

Prof. dr Draško Došljak, Gordan K. Čampar

RIJEČ PRIREĐIVAČA

Prijateljstvo je najdragocjenija veza koju možemo izgraditi u životu. Ova knjiga je posvećena Branki Bogavac i svim prijateljstvima koja su oblikovala društvo i pojedince ostavljajući lijepe životne tragove. Na stanicama knjige su različiti doživljaji prijatelja iz susreta sa akademkinjom Brankom Bogavac .

Ovi zapisi su poziv čitaocima da shvate snagu prijateljstva i podrske koju njeguje naša Branka. Knjiga okuplja pisce, slikare, naučnike i stvaraoce, pa njihove riječi teku ovom knjigom i slave radost koju samo prijatelji mogu donijeti. Ova iskustva susreta su inspiracija da svi prizovemo uspomene, da ih iskažemo i prene- semo drugim kao lijepu poruku. Prijateljstvo zahtijeva vjeru, povjerenje i iskrenost. Sve je to u ovoj knjizi. Zapisi će ojačati i vaša prijateljstva, pružiti ruku novim prijateljima koji vas čekaju. Prijateljstvo inspiriše i bogati, kao što to čini svaki susret sa Brankom.
Neka ova knjiga uzdarja za darove bude putokaz ispisan na svim jezicima za putovanje kroz svijet prijateljstva.
Na Brankine darove knjigama i susretima ovo su naša mala uzdarja. Uzdarja i povodom njene titule Počasna građanka Petnjice!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.