SJENE I SJEĆANJA ALDEMARA IBRAHIMOVIĆA

SJENE I SJEĆANJA ALDEMARA IBRAHIMOVIĆA

Još jedna u nizu briljamtnih postavki akademskog slikara Aldemara Ibrahimovića, ovih dana je ukrasila zidove galerije PREPOROD u Sarajevu.
Radi se o dvadeset radova ulje na platnu, na kojima je prepoznatljivim umjetničkim stilom i nadasve velikim slikarskim umijećem, autor napravio jednu nit koja osvježava sjećanja, svjedoči o danima koji su njemu bitni, oslikava trenutni drhtaj i ostavlja mogućnost nagovještaja.

Kako i sam Aldemar kaže: Moje slike su moj život, zapis o mom rodnom gradu, napominje da su slike nastale u zadnjoj deceniji umočene u nostalgiju, za „onim“ vremenima.
Svijet i čovjek, jednako se mijenjaju i dopunjuju, tvrdi Melida Travančič, gledajući slike iz ugla knnjiževnice te izražava oduševljenje kako je to umješno autor obuhvatio svakodnevnicu i dao joj kolorit.

Aldemar je Akademiju likovnih umjetnosti završio u Sarajevu, postdiplomske studije okončao na Cetinju. Član je Udriženja likovnih umjetnika Crne Gore /ULCG/, dobitnik je mnogobrojnih nagrada, izlago je radove u galerijama diljem svijeta.

odgovor.me

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.