IZLOŽBA SLIKA ĐOKA MARKOVIĆA – GALERIJA “MOST”

Poslije dvije decenije opet na istom mjestu, na otvaranju tridesete sezone Galerije Most sa motom; UMJETNOST I MATEMATIKA- POLIFORMNOST U SLIKARSTVU, matematičar, prof. dr Đoko Marković, predstavio se sa 24 platna urađena tehnikom, ulje na platnu.

U pozdravnom govoru vlasnik galerije Branko Kovačević izrazio je zadovoljstvo zbog ponovnog okupljanja čiji je krivac Marković. predstavljajući je kao prvu izložbu u nizu planiranih u godini jubileja, prisjećajući se izložbe prije dvadesetak godina.

U kontinuitetu svog stvaralačkog nadahnuća i samoukog slikarskog genija, profesor matematiker, pjeswnikj i umjetnički pregaoc Đoko G. Marković u potrazi za slobodom sopstvenog izražavanja je svojim osobenim produkovanjem jedne dijalektike strepnje i traženja, istine kao strasri beskraja, stvorio neobičnu snagu duhovne čulnosti koja kontempliora imanentne zakone i ritmove oživotvorujućeg svijeta, podvlačio je mr Esko Muratović, proglašavajući izložbu otvorenom.

Autor se pjesničkim narativom, osvrnuo na detalje jednog slučajnog susreta sa Brankom i dogovora koji je napravljen za jednu minutu, da se zdanje galerije okiti po drugi put njegovim platnima, koja će slijedećih 20 dana biti dostupni posjetiocima, u periodu 09-12 i 17-20 h.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.